Byty přinese mladým rodinám štěstěna. Budou o ně totiž losovat

První čtyři byty si budou moci od olomoucké radnice pronajmout mladé páry či rodiny. Zájem o ně projevilo deset párů, ale stanovené podmínky splnilo jen šest. Losování za účasti notáře se uskuteční ve středu 3. dubna v zasedací místnosti Správy nemovitostí ve Školní ulici.

Černá cesta | Foto: Google Maps

„Jedná se o první čtyři byty na Černé cestě, které byly po uvolnění vyčleněny pro mladé rodiny. Jeden je třípokojový, zbývající dvoupokojové,“ objasnila náměstkyně primátora Kateřina Dobrozemská.

Podmínky, které musí mladé páry splnit, jsou například součet věku do 65 let, příjem od minimální mzdy po její 1,5násobek, bezdlužnost vůči městu a městským organizacím, tedy i dopravnímu podniku a také nikdo z páru nesmí být v insolvenci nebo exekuci.

Další byty pro mladé rodiny bude město nabízet postupně, podle toho, jak se budou byty uvolňovat. V nabídce radnice je ale i sociální bydlení nebo bydlení pro seniory a osoby se zdravotním handicapem. Klasické nájemní bydlení čeká také novinka – dražba nájemného formou elektronické aukce.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty