Nepříjemnost při stavbě mostu: chodník bude výrazně níž než silnice, oddělí ho zídka

Nepříjemné překvapení zažívají obyvatelé Blahoslavovy ulice a Masarykovy třídy. Okolo chodníku, který lemuje roh těchto dvou ulic, vyrostla betonová zídka. Nejde o dočasnou, ale trvalou stavbu. Po dokončení mostu a protipovodňových opatření totiž bude hlavní komunikace výš než byla původní, zatímco chodník bude přibližně stejně vysoko jako dnes.

Nová zídka kolem chodníku se obyvatelům Masarykovy třídy vůbec nelíbí. / Foto: archiv

To, že zde zůstane zídka a že bude odlišná nivelita vozovky a chodníku, potvrzují jak stavbyvedoucí, tak i oslovení zástupci města. Obyvatelům domu na nároží se tato situace nelíbí. Hodnotí ji tak, že projektanti jejich dům "utopili". 

"Na domě máme novou fasádu, sokl nemohl být dodělán kvůli stavbě mostu, právě kvůli novému chodníku kolem domu," říká jedna z obyvatelek domu. "Nevím, na co pan architekt při navrhování myslel, ale určitě ne na lidi," dodává. Jinak hodnotí průběh práce na protipovodňových opatřeních a stavbě mostu pozitivně, "hradba" okolo domu jí ale vadí.  

Opěrná zídka je už dnes ve finální výšce, je tam jako protipovodňová ochrana, ale především z důvodu zvýšené nivelety budoucí komunikace a nájezdu na most Masarykova. Ulice Blahoslavova na této straně bude jen jednosměrná s výjezdem na Masarykovu. Jedinou šancí, jak situaci napravit, je aspoň částečně zvýšit nivelitu chodníku, to jde ale jen v omezené míře, protože jinak by zase došlo k narušení sklepních oken a vstupům do domu. 

Stavbu protipovodňových opatření provádí Povodí Moravy s.p., projektovou dokumentaci znají i zástupci města. Pohled na současný stav netěší nikoho z oslovených. Snad se tedy najde nějaké lepší řešení.   




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty