Motorkář s amfetaminem v krvi ujížděl hlídce. Nakonec to nezvládl a naboural do policejního auta

Zájem o policejní kontrolu neměl řidič motorky ve čtvrtek v noci. V Keplerově ulici v Olomouci nereagoval na červený signál STŮJ a pokračoval dál v jízdě směrem na Nové Sady. Motorkář na výzvu k zastavení reagoval postupným zpomalením až k téměř úplnému zastavení. Jakmile jej policisté předjeli, motorkář prudce zrychlil, policejní vozidlo objel a ujížděl pryč. Po dopadení se ukázalo, že důvodů k úprku měl víc než dost...

Při pronásledování řidiče ukazoval tachometr služebního vozu v některých úsecích rychlost i přes 150 km/h. Po pár minutách se ujíždějícímu motocyklistovi zřejmě nepodařil úhybný manévr, při kterém se snažil objet služební auto přes chodník. Došlo ke kolizi, při které motorkář narazil do pravé strany policejního automobilu. V důsledku nárazu upadl i s motorkou na zem.

Policisté provedenou lustrací zjistili, že 39letý motorkář má několik platných zákazů řízení všech motorových vozidel, a to až do roku 2029. Mimo jiné provedený orientační test na drogy vyšel u řidiče s pozitivním výsledkem na amfetamin/metamfetamin. Navíc policisté zjistili, že motocykl zřejmě nebyl nikdy registrován v České republice. K originalitě celého případu přispěla papírová registrační značka umístěná na zadní straně motocyklu.

Motorkář byl nakonec předán do péče zdravotnické záchranné služby. Na místě zasahoval i Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje z důvodu úniku provozních kapalin z havarovaného motocyklu. Způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na téměř 50 tisíc korun.

Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V případě prokázání viny a odsouzení hrozí muži až dva roky za mřížemi.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty