Na Černé cestě začali stavět nový chodník. Doposud tady chodci bezpečnou variantu neměli

Zbrusu nový chodník bude lemovat silnici podél ulice Černá cesta v Olomouci, kde bezpečná komunikace pro chodce dosud chyběla. Stavba začala minulý týden a linie už se jasně rýsují. Většinu třistametrového chodníku, který má být hotový nejpozději v polovině srpna, pokryje mozaika z žulových kostek.

Chodník bude v této části města vůbec poprvé... / Foto: mmol/ Blanka Martinovská

„Chodník v lokalitě dosud zcela chyběl a my jsme se v poslední době potýkali se stále častějšími podněty a dotazy lidí na jeho vybudování. Snažili jsme se proto rychle zajistit projektovou dokumentaci a zařadit stavbu do plánu velkých oprav na letošní rok, což se vše nakonec podařilo,“ popsal začátek stavby primátor Mirek Žbánek.

Stavební práce se v lokalitě rozjely minulý týden a hotovo má být nejpozději v polovině srpna. Nový chodník o šířce v průměru dva metry a délce téměř tři sta metrů povede pěší od ulice Pasteurova až k sídlišti na Černé cestě. „Začíná poblíž francouzské sekce Slovanského gymnázia a chodce pohodlně dovede až k bytovým domům v lokalitě. Podle požadavku památkářů je z velké části navržen z drobné žulové mozaiky,“ vysvětlil náměstek primátora pro dopravu Martin Major.

Komfort chodcům zajistí i dvě místa pro přecházení včetně bezbariérových úprav. Náklady na stavbu jsou 2,8 milionu korun.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty