Proti vedru, suchu a prachu: podpořme ve velké celostátní soutěži náš Holický les!

Trápí vás vlny veder, dlouhodobé sucho nebo přívalové srážky a povodně? Rozhodněte o nejlepším adaptačním opatření na změnu klimatu. Každý může hlasovat až pro dva české projekty a jeden rakouský. Hlasování pokračuje až do 15. října a Olomouc zastupuje projekt Holického lesa. Rodil se těžce, dnes už je ale Holický les vyhládávaným cílem procházek nejen obyvatel Holice.

Holický les

Projekt Adapterra Awards každoročně hledá inspirativní projekty, které pomáhají přizpůsobit města, domy a krajinu klimatické změně. „Vytváříme unikátní databázi nejlepších příkladů adaptačních opatření, ve které najde inspiraci domácí kutil i odborník,“ uvádí organizátoři projektu, do kterého se za Olomouc letos dostal projekt krajinného prvku Holický les.

„Myšlenka na výsadbu nového Holického lesa vznikla v roce 2008 a za projekt se postavilo přes 1000 místních obyvatel. Vzniklo také občanské sdružení Spolek pro Holický les,“ popisuje předsedkyně sdružení Ivana Kalodová, která stála u zrodu projektu.

Cílem vzniku Holického lesa bylo snížení prašnosti na jihu Olomouce a úprava území pro rekreaci. Na více než 34 hektarech je nyní přírodní areál s klidovou sportovně-rekreační zónou, která zve k pěším procházkám, jízdě na kole i in-line bruslích. K pobytu v přírodě lákají rozsáhlé louky obklopené porosty dřevin. Holický les je zároveň součástí protipovodňové ochrany města.

Více o projektu v odkazu tento odkaz > https://bit.ly/Adapterra21

Hlasování na webu Adapterra Awards > https://www.adapterraawards.cz/Hlasovani





INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty