Pohádky, cirkus, nejlepší jídlo, divadlo, designový trh. Centrum je teď plné skvělých akcí!

V pátek a sobotu je kromě velkých událostí jako je večerní představení Sloup světla připraven i velmi bohatý doprovodný program nejen na Horním a Dolním náměstí. Akce jsou připraveny pro děti i pro dospělé.

Oživ centrum III - Horní náměstí / Foto: Rej.cz

Budete-li městem putovat se svými ratolestmi, určitě si nenechte ujít například Pohádkový svět Divadla Tramtarie, které v sobotu 11. září na Horním náměstí v prostoru kolem Caesarovy kašny přivítá děti ve svých výtvarných dílničkách, žonglovacím workshopu asamozřejmě u několika oblíbených pohádek. Program pro děti i jejich rodiče nabídne v pátek i v sobotu akce Oživ centrum III na Horním náměstí. Jedná se o festival plný designu, jídla a zábavy. Do své gastrozóny bude lákat i na novou olomouckou gastronomickou hvězdu, Romana Pauluse.


Navíc tady můžete zakoupit spoustu zajímavých drobných designových výrobků či originálního textilu. Na Horním náměstí jsou stánky otevřené v pátek i v sobotu do osmnácti hodin, stánky s různými speciálními pochutinami a neméně originálními nápoji budou otevřené ještě déle do večera.

Na Dolním náměstí jsou každý den od začátku týdne Antikvární trhy (9:00 až 18:00) a v pátek a sobotu se tady koná FlerJarmark (10:00 - 17:00). Na Dolním náměstí probíhá také oslava 2. narozenin dětského knihkupectví Zlatá Velryba (pátek 10:00 - 18:00) a v Olodvorku domě číslo 34 také "suchá" část festivalu Řeka má duši.

V sobotu v 10 hodin dopoledne bude ve Vile Primavesi slavnostně odhalena dokonalá replika sochy ponocného od vídeňského sochaře Antona Hanaka, která skvostnou secesní stavbu zdobila od jejího vybudování na začátku 20. století. Akci doprovodí Moravská filharmonie. 

Na náměstí Republiky a Václavském náměstí budou v pátek a neděli Olomoucké lafaettovské slavnosti. V pátek v 18 hodin na nádvoří správního archivu na náměstí Republiky můžete zhlédnout představení Lafayette - Hrdina dvou světadílů. V neděli a úterý vždy v 19:30 se na Václavském náměstí odehraje představení Václav III. - O historii jedné královraždy

Na Václavském náměstí u katedrály svatého Václava se v neděli bude konat také Historické odpoledne v rámci projektu Milénium olomouckých Přemyslovců. 

Slavný Freskový sál v ZŠ Komenium nabízí do 14 hodin v každou celou hodinu komentovanou prohlídku. 

Na náměstí Republiky je otevřená Čítárna u kašny

Na Horním náměstí je nafouknutý obří model zeměkoule, který večer svítí. 

Více o Dnech evropského dědictví zde.


Foto: Rej.cz

Foto: Rej.cz

Foto: Rej.cz

Foto: Rej.cz

Foto: Rej.cz

Foto: Rej.cz



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty