Třídu Svornosti čekají od pondělí velké opravy, řidiče uzavírky a objížďky

Dva úseky třídy Svornosti čeká v průběhu října rekonstrukce. Kvůli opravám vozovky budou muset řidiči uzavřené úseky objíždět blízkými ulicemi. Výsledkem oprav bude začátkem listopadu téměř 400 metrů silnice s novým povrchem, upravené přechody, nové obrubníky i sloupy veřejného osvětlení. Uzavírky využije ještě další investice, a to oprava autobusové zastávky Kmochova.

Třídu Svornosti čekají opravy / Foto: google maps

V pondělí 27. září začne oprava vozovky na tř. Svornosti v úseku od ulice Litovelská po Dvořákovu. Předmětem stavebních prací zde bude obnova asfaltového krytu vozovky v délce zhruba 270 metrů, úprava přechodu pro chodce v křižovatce ulic Litovelská a tř. Svornosti, výměna uličních vpustí, nové silniční obruby a nové sloupy veřejného osvětlení. Objízdná trasa ve směru k Foerstrově ulici povede ulicí Litovelskou a Dvořákovou zpět na tř. Svornosti, ve směru do centra přes Foerstrovu, tř. Míru na Litovelskou.

Od 11. října se k výše zmíněnému úseku přidají ještě stavební práce v úseku od Kmochovy ulice po Foersterovu. Rozsah prací bude stejný jako v první části, tentokrát na vozovce v délce 101 metrů. Úprava přechodu se bude týkat toho v křižovatce ulic Kmochova a tř. Svornosti, sloupy veřejného osvětlení budou vyměněny až po ulici U Kovárny. Objízdná trasa ve směru na Tabulový vrch povede ulicemi Foerstrova a Na Vozovce, ze strany od Velkomoravské ulicemi Hněvotínská a Junácká.

Rekonstrukce obou částí tř. Svornosti by měla skončit 5. listopadu. Náklady na opravu obou úseků budou 7,75 milionů korun.

„Víme, že každá uzavírka a objížďka ve městě je pro řidiče nepříjemná. Chceme proto dobu těchto omezení využít co nejefektivněji a rozhodli jsme se ve stejném termínu zrekonstruovat také autobusovou zastávku Kmochova směrem do centra. Po výměně plynovodu, která zde proběhla na jaře, tak budou moci místní konečně využívat nové, rovné, bezbariérové komunikace, přechody i zastávku,“ vysvětluje námětek primátora města Olomouce Martin Major.

Za 1,2 milionu korun zde stavební firma upraví stávající autobusovou zastávku tak, aby zajišťovala bezbariérový přístup na nástupiště, záliv autobusové zastávky bude ze superplastifikovaného betonu, nástupiště z betonové dlažby 40/40/6 cm. Během rekonstrukce budou cestující využívat náhradní autobusovou zastávku.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty