Záhada na dálnici: ztratil se řidič BMW, nebo někdo docela obyčejně lže?

Kuriózní pátrání teď zveřejnila policie. Ve čtvrtek večer havaroval neznámý řidič na dálnici z Ostravy do Olomouce, a po nehodě se buď vypařil, nebo zapomněl, že držel volant v ruce. Do jeho odstaveného auta přitom naboural další vůz a jeho osádka byla zraněna!

Foto: Policie ČR

Dopravní nehodu způsobil ve čtvrtek 18. listopadu před půl devátou večer dosud nezjištěný řidič vozidlem BMW 530 XD na 310. kilometru dálnice D1 ( Hranic ve směru jízdy na Olomouc. Podle prvotního šetření řidič dostal smyk, narazil do středových ocelových svodidel a zůstal kolmě stát v levém jízdním pruhu. Po pár minutách do stojícího havarovaného vozidla narazilo vozidlo VW Sharan, v němž byl lehce zraněn řidič a jeho spolujezdkyně.

Policisté poblíž havarovaných vozidel našli nezraněného osmatřicetiletého muže, který jim tvrdil, že cestoval ve vozidle BMW, které shodou okolností patří jeho manželce. "Tvrdil, že jel jako spolujezdec, vůz neřídil a řidiče blíže nezná. Policisté u něj provedli test na alkohol s negativním výsledkem. Testu na přítomnost jiných návykových látek se odmítl podrobit," uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman. 

Při dopravních nehodách došlo k hmotné škodě na bavoráku odhadem 140 tisíc korun, na svodidlech 60 tisíc korun a na VW Sharan asi 500 tisíc korun.

"V této souvislosti se obracíme na případné svědky, kteří by mohli mít poznatky k dopravní nehodě vozidla BMW či měli informace k jeho řidiči, aby se přihlásili na linku 158, nebo osobně, telefonicky či e-mailem kontaktovali přímo policisty dálničního oddělení Kocourovec, Přáslavice – Kocourovec 19, tel: 974 762 751, e-mail: krpm.osdp.dok.stsl@pcr.cz," vzkázal Libor Hejtman.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty