Zimní jarmark v Olomouci ožívá, prodejci se modlí, aby se vrátili i jejich zákazníci

S velkou radostí, ale i trochou neskrývaných obav dnes před desátou hodinou postupně otevírali okna stánků prodejci řemeslného a dárkového zboží v centru Olomouce. Týden po nečekaném zákazu vánočních trhů se podařilo díky intervenci a velké snaze města spustit náhradní zimní jarmark. Řemeslníci a prodejci, kteří byli před týdnem zoufalí, teď s nadějí vyhlížejí zákazníky. Snad se vrátí a nepřijde další totální lockdown, říkají.

Prodejci jsou zpět na náměstí, vrátí se i zákazníci? / Foto: Rej.cz

I když zimní jarmark začal oficiálně v deset hodin, část prodejců otevírala a vybalovala zboží už o něco dřív. Bylo na nich vidět, že se na budoucí týdny dívají s opravdu opatrným optimismem. „Jsme samozřejmě moc rádi, že se znovu otevírá, jen doufáme, že za pár dní nepřijde nějaká další pecka, něco jako celkový lockdown,“ říká prodejce uzenin a sýrů, který své chutné zboží nabízí pod slunečními hodinami na nároží vedle radnice.

„Nás zpráva o spuštění Zimního jarmarku moc potěšila, investovali jsme do přípravy hodně peněz i práce. Třeba všechny tyto polštářky i dřevěné obrázky jsou naše vlastnoruční práce, kterou jsme dlouho předem připravovali na vánoční trhy,“ říká Eva Dvořáková, která kromě zmíněného sortimentu nabízí i příjemné teplé ponožky či rukavice. I ona doufá, že se lidé o spuštění zimního jarmarku dozví a do centra Olomouce se vrátí.

Na Dolním a Horním náměstí bude během Zimního jarmarku otevřeno dohromady asi osm desítek stánků plus prodej vánočních stromečků a kaprů. Část stánků měla už v pátek dopoledne otevřeno, další prodejci ještě navážejí zpět již sbalené zboží. V dalších dnech bude otevřeno vždy 10 do 20 hodin. Jarmark potrvá do 23. prosince. 




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty