Za povedené a vkusné reklamní poutače a označení můžete získat peníze navíc

Těm, kdo si reklamu a poutače na svém obchodě či restauraci v olomoucké památkové rezervaci udělají podle návodu útvaru hlavního architekta, může zamířit finanční podpora. Dotační program pro vlastníky či nájemce provozoven schválila rada města. Žádat mohou od poloviny ledna 2022.

Vizualizace: olomouc.eu

„Nový dotační program má jasný smysl. A to jsou podpora kultivace veřejného prostoru a pokles vizuálního smogu v městské památkové rezervaci. Věřím, že možnost získat příspěvek na návrh či výrobu kvalitního reklamního poutače nebo vkusné označení provozovny bude motivační,“ uvedl olomoucký primátor Mirek Žbánek.

Dotaci mohou žadatelé čerpat na pořízení nového návrhu i následnou instalaci. Maximální výše dotace je 15 tisíc korun na jednu provozovnu. Minimální spoluúčast žadatele je 50 % z celkových uznatelných nákladů projektu. V případě více provozoven na úrovni přízemí v jedné nemovitosti lze částku násobit počtem provozoven (v max. počtu 3), kde bude označení v souladu s metodikou.

Přehledný návod, jak postupovat při plánování změny vzhledu nemovitosti, sestavil útvar hlavního architekta ve spolupráci s orgány památkové péče v letošním roce. Nový doporučující dokument shrnuje zásady kvalitní praxe a vychází z aktuálních zkušeností dalších českých měst. „Vlastníkům a provozovatelům radí, jak při schvalování označení v městské památkové rezervaci postupovat, a urychluje proces při získání kladného stanoviska odboru památkové péče,“ uvedla Jana Křenková z útvaru hlavního architekta.

Žadatelé o podporu se mohou průběžně v termínu od 15. ledna 2022 do 31. srpna 2022 nebo do vyčerpání finančních prostředků. Žádosti budou hodnoceny a následně předkládány Radě města Olomouce ke schválení dvakrát ročně. V dotačním programu pro příští rok je alokováno celkem 130 tisíc korun.

Informace o podmínkách a administraci žádostí najdete ZDE.



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty