Tragédie v Čertoryjích. Při ranním požáru v podkroví domu zahynul člověk

Muž ve středním věku zahynul dnes ráno při požáru rodinného domu v Čertoryjích nedaleko Olomouce. Příčinou smrti bylo pravděpodobně zadušení zplodinami. Okolnosti požáru nyní šetří hasičští i policejní vyšetřovatelé.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Čtyři jednotky z řad profesionálních a dobrovolných hasičů zasahovaly u požáru v rodinném domku v Čertoryjích, místní části obce Charváty na Olomoucku. Oznámení o kouři a o příznacích požárů převzala linka 112 HZS Olomockého kraje krátce před osmou hodinou dopoledne ve čtvrtek 30. prosince. Operační středisko k místu ihned vyslalo profesionální jednotku požární stanice Olomouc, kterou doplnili dobrovolní hasiči z Dubu nad Moravou, Tovačova a samotných Čertoryjí.

"Průzkumem hasiči potvrdili zahoření v podkrovní části v jedné z místnostní na ploše hruba 2krát3 metry. V zakouřených prostorech nalezli osobu, která jevila známky selhání životních funkcí. Po vyproštění z hořících prostor zahájili resuscitaci a pokračovali do příjezdu posádek zdravotnické záchranné služby," popsal průběh zásahu Zdeněk Hošák, mluvčí HZS Olomouckého kraje.

Bohužel přivolaný lékař mohl už pouze potvrdit smrtelná zranění.

Požár se hasičům podařilo v krátkosti dostat pod kontrolu. Následně budovu celkově odvětrali a ochladili. Co je přesnou příčinou vzniku požáru, je aktuálně v šetření hasičů ve spolupráci s PČR. "Jednou z možných variat je nedbalost při manipulaci s otevřeným ohněm," dodal Zdeněk Hošák.

Výše škody bude upřesněna, prvotní odhad nepřesahuje částku 100 tisíc korun. 

Foto: HZS Olomouckého kraje



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty