Oplatí Sigma Slovácku domácí podzimní potupu? Šanci má za měsíc ve čtvrtfinále poháru

Soupeřem fotbalistů SK Sigma Olomouc ve čtvrtfinále MOL Cupu bude 1. FC Slovácko. Úředním termínem, kdy by se zápas měl odehrát, je středa 9. února. Utkání se bude hrát na Andrově stadionu a Sigma to může brát jako šanci na revanš za nedávnou prohru právě se Slováckem.

Za Sigmu může nastoupit ve čtvrtfinále i Jan Navrátil, který ještě nedávno za Slovácko hrál. | Foto: sigmafotbal.cz

Pro oba týmy půjde o premiérový střet v poháru. Doposud se totiž nikdy nepotkaly. Sigma však má Slovácku co vracet. V podzimním utkání svěřenci Václava Jílka podlehli moravskému rivalovi na Andrově stadionu 0:3. V tomto utkání nastoupil do 300. ligového zápasu Jan Navrátil, pro něhož bude mít pohárové čtvrtfinále pikantní nádech. Před několika dny se ze Slovácka vrátil zpět na Hanou, kde fotbalově vyrostl. Jan Navrátil mimochodem zažil jako hráč Sigmy i tažení pohárem v sezóně 2011-2012, završené vítězstvím ve finále proti Spartě. 

"Na začátku sezony jsme si dali za cíl postoupit v MOL Cupu co nejdál a třeba ho i vyhrát, jako se to povedlo v minulosti. Jsme především rádi, že můžeme hrát doma, i když diváků asi nebude moct přijít hodně. Ale měli jsme na losy smůlu, takže jsem tipoval něco jako Slavii venku," usmál se Milan Kerbr, asistent trenéra Sigmy Václava Jílka.

"Slovácku máme z podzimu co vracet. Pro mě je to specifické i tím, že jsem ve Slovácku působil. Těším se a pokusím se na ně ve své trenérské roli třeba i něco vymyslet," dodal Kerbr.

Sigma se do čvrtfinále dostala přes Uničov (4.2), Vlašim (2:1) a České Budějovice, které po remízovém výsledku 1:1 a prodloužení porazila na penalty. Slovácko postoupilo nejprve přes FK Zbuzany, které ve 3. kole zdolalo na jejich hřišti 2:1. V osmifinále pak prošlo přes Karvinou, kterou zdolalo 3:1 po prodloužení. 

Zdroj: sigmafotbal.cz



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty