Vlak se na přejezdu srazil s autem, cestující z Hluboček jeli náhradním hasičským autobusem

AKTUALIZOVÁNO Přerušení provozu na trati Olomouc – Domašov nad Bystřicí si vyžádala nehoda na železničním přejezdu v Hlubočkách. Dnes po půl jedenácté se tu poblíž stanice Hlubočky - zastávka srazilo osobní auto s vlakem. Při nehodě došlo naštěstí jen k lehkým zraněním.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Auto se s vlakovou soupravou střetlo v Olomoucké ulici v Hlubočkách poblíž hospody u Ervina (přejezd P7531). Podle prvotního šetření 59letá řidička vozidla Škoda Roomster přejížděla železniční přejezd právě ve chvíli, kdy tudy projížděl vlak. Při nehodě byly lehce zraněny dva lidé – sama řidička škodovky a strojvůdce. Ve vlaku cestovalo 37 osob a nikdo z cestujících nebyl zraněn.

Řidička se podrobila dechové zkoušce na alkohol s negativním výsledkem. Cestující pak museli čekat na náhradní autobusový spoj, který pro ně připravili hasiči. Asi do druhé hodiny odpolední byl provoz na železniční trati přerušený. 

U nehody zasahovali profesionální hasiči z Olomouce. "Vůz po kolizi zůstal viset na svodidlech nedaleko přejezdu a chyběla mu velká část kufru. Řidička naštěstí vyvázla ze střetu jen s lehkým zraněním, stejně tak i strojvedoucí. Oba jsme předali do péče záchranářům," uvedla mluvčí HZS Olomoukého kraje Lucie Balážová. "Zajistili jsme evakuaci cestujících z vlaku a hasičským autobusem jsme je přepravili na nádraží do Olomouce. Vozidlo jsme vyprostili ze svodidel a místo nehody jsme protipožárně zabezpečili." 

Foto: HZS Olomouckého kraje


Foto: HZS Olomouckého kraje

Foto: HZS Olomouckého kraje

Foto: HZS Olomouckého kraje



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty