Radim Sršeň na hejtmanství končí. Získal vysoký post na ministerstvu. Kdo ho nahradí na kraji?

Radim Sršeň, krajský radní a starosta Dolních Studének, přijme vysoký post na Ministerstvu pro místní rozvoj. Podle informací REJ.cz má být jmenován náměstkem ministra už tento pátek 14. ledna.

Radim Sršeň rezignuje na funkci radního Olomouckého kraje. Na Ministerstvu pro místní rozvoj bude mít na starosti širokou agendu od dotační politiky až po evropské záležitosti. Foto: Rej.cz

„Přijmout nabídku postu náměstka jsem zvažoval. Nakonec rozhodlo hlavně to, jaké oblasti budu mít na starosti. Půjde například o dotační politiku, evropské záležitosti a rozvoj chudších regionů. Těmto agendám se dlouhodobě věnuji a proto věřím, že můžu být jako náměstek prospěšný,“ řekl Sršen naší rejdakci. 

Na kraji skončí, starostou zůstane

Ministerstvo pro místní rozvoj vede Ivan Bartoš za Piráty. Sršeň ale bude na postu zastupovat Starosty a nezávislé. Zároveň se svým angažmá v Praze rezignuje na funkci neuvolněného radního Olomouckého kraje. V krajském vedení ho má vystřídat podle zdrojů Olomouckého Reje starosta Konice Michal Obrusník.

Naopak křeslo neuvolněného starosty Dolních Studének si chce Sršeň ponechat a tento post hodlá obhajovat také letos na podzim v komunálních volbách.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty