Umpalumpa opět zabodoval. Dnes pomohl najít ztracenou seniorku!

Policejní pes dnes ráno pomohl zachránit seniorku, kterou hledal manžel i policie včetně vrtulníku. Vlčák jméněm Umpalumpa má se zachraňováním zatoulaných lidí bohaté zkušenosti.

Policejní pes Umpalumpa pomohl najít pohřešovanou ženu / Foto: Policie ČR

Dnes krátce po půl čtvrté ráno zavolal policii muž, který postrádal svoji 78letou manželku. Tu měl naposledy vidět o půlnoci. Žena z domu odešla bez dokladů, peněz, mobilního telefonu, potřebných léků a nalehko oděna.

Důvodnou obavu o ženin život a zdraví umocnil fakt, že pohřešovaná mohla být dezorientována v čase i prostoru. Policisté okamžitě zahájili rozsáhlou a koordinovanou pátrací akci, do které se zapojilo 15 policistů a příslušníků Armády ČR, včetně 3 psovodů, letecká služba Policie ČR s vrtulníkem vybaveným termovizí a 3 strážníci Městské policie Olomouc. Pátrání probíhalo v zalesněné lokalitě Svatý Kopeček.

Usilovné nasazení všech zúčastněných dospělo ke šťastnému konci po zhruba třech hodinách od přijatého oznámení. K úspěšnému a rychlému vypátrání seniorky přispěla zásadní měrou přítomnost letecké služby, která usměrňovala pozemní pátrání. Pohřešovanou ženu nakonec vypátral služební pes Umpalumpa, pro kterého se nejednalo o první úspěch při pátrací akci. Nalezenou prochladlou ženu předali policisté rodině.

Služební pes Umpa je velmi zkušený pátrač. Vloni v lednu například pomohl najít ženu, která se ztratila v mokřinaté oblasti v lese. Našel ji podchlazenou a jen díky němu mohla být zachráněna.  

Pátrací pes Umpalumpa je odborník na slovo vzatý. / Foto: Policie ČR



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty