Několik přemetů a pak záchranka. Tak skončila jízda opilého řidiče

Noční jízda se špatným koncem se odehrála mezi obcemi Hnojice a Žerotín. V pondělí mezi půlnocí a jednou hodinou zde havaroval sedmadvacetiletý řidič, který měl podle následné zkoušky v krvi zhruba 2 promile alkoholu. Řidič byl po havárii zraněný.

Auto se několikrát otočilo přes střechu. / Foto: Policie ČR

Se svým vozidlem Renault Laguna havaroval mladý muž na silnici č. II/447 mezi obcemi Žerotín a Hnojice. Podle prvotních informací řidič při průjezdu pravotočivou zatáčkou nepřizpůsobil rychlost vozidla dopravně technickému stavu vozovky a dostal smyk. Automobil se dostal mimo silnici a zde se měl několikrát převrátit přes střechu.

Nezbytná dechová zkouška pak prokázala u mladého řidiče pozitivní výsledek s naměřenými hodnotami 2, 08 ‰, 1, 87 ‰ a 1, 85 ‰ alkoholu v dechu. Zraněný muž skončil v péči zdravotnické záchranné služby. Způsobená hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 70 tisíc korun.

Policisté dopravního inspektorátu Olomouc zahájili trestní řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Řidiči hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Auto se po vyjetí ze silnice několikrát otočilo přes střechu. / Foto: Policie ČR



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty