Večerní nehoda: starší z řidičů byl opilý a zapomněl dát přednost

Srážka dvou aut, při které měl jeden z řidičů v krvi alkohol a tak nějak zapomněl dát při vyjíždění z vedlejší silnice přednost, se odehrála ve středu večer poblíž Lutína. Muž už přišel o řidičák a čeká na další trest.

Za nehodou stál vliv alkoholu. / Foto: Policie ČR

V úterý 30. března 2021 po osmé hodině večerní došlo k dopravní nehodě dvou osobních aut u obce Lutín. Podle prvotních informací 63letý řidič vozu Ford při vjíždění z vedlejší komunikace nedal přednost 29letému řidiči Škody, který jel po hlavní silnici. Dechová zkouška prokázala u staršího z řidičů pozitivní výsledek, s naměřenými hodnotami 1, 11 ‰ a 1, 17 ‰ alkoholu v dechu. Muž se podrobil lékařskému vyšetření a odběru krve. Pozitivní dechová zkouška ho připravila o řidičský průkaz. Způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na 70 tisíc korun.

Následující den policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, na který trestní zákoník ukládá trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Za nehodou stál vliv alkoholu. / Foto: Policie ČR



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty