Dodávka versus vlak: při srážce přišlo auto o náklad a přejezd o závory

Mohlo to dopadnout mnohem hůř. Řidič dodávky nerespektoval výstražná znamení ani závory a vrazil do projíždějícího vlaku. Skončilo to naštěstí jen statisícovými hmotnými škodami, řidič ani cestující z vlaku zranění nejsou.

Srážka dodávky s vlakem se obešla bez zraněných. Foto: Policie ČR

V úterý ráno po osmé hodině ráno se srazilo auto s vlakem na železničním přejezdu přes ulici Blatecká v železniční zastávce Grygov. Podle prvotního zjištění  policie řidič vozidla Fiat Ducato vjel na přejezd, po němž projížděl vlak. Zadní částí se dodávka s vlakem střetla. Podle nepotvrzených zpráv ji zřejmě "uvěznily" závory, když řidič projížděl přes přejezd ve chvíli, kdy závory šly dolů.   

Ve vlaku cestovalo zhruba třicet cestujících, při nehodě nebyl naštěstí nikdo zraněn. Řidič ani strojvůdce nebyli pod vlivem alkoholu. Při nehodě bylo poškozeno auto i jeho náklad, železniční závora a částečně i vlaková souprava. Celkově byla škoda vyčíslena na 350 tisíc korun.

"Za jakých okolností a příčin došlo k dopravní nehodě, zjišťují olomoučtí dopravní policisté ve spolupráci s Drážní inspekcí," uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman. 

Srážka dodávky s vlakem v Grygově. Foto: Policie ČR

Srážka dodávky s vlakem v Grygově. Foto: Policie ČR

Srážka dodávky s vlakem v Grygově. Foto: Policie ČR



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty