Motorkář doplatil na nepozornost řidiče. Po bouračce ho musela odvézt záchranka

K ošklivě vyhlížející havárii došlo v úterý odpoledne v Olomouci nedaleko vysokoškolských kolejí. Zraněného řidiče malého motocyklu odvezla záchranka do nemocnice. Na vině byl nejspíš šofér osobního auta.

Foto: Policie ČR

"V úterý 10. května jsme krátce po 15. hodině přijali oznámení o dopravní nehodě v křižovatce olomoucké ulice Šmeralova a třídy 17. listopadu. Podle prvotních informací 21letý řidič osobního motorového vozidla VW Polo jedoucí po ulici Šmeralova zřejmě nerespektoval v křižovatce dopravní značení ,,Dej přednost v jízdě“ a při odbočení vlevo neodhadnul vzdálenost zleva přijíždějícího motocyklu Yamaha," uvedla policejní mluvčí petra vaňharová. Motocyklista musel na nenadálou překážku v jízdě okamžitě zaregovat; motorku ,,položil“ na levý bok a poté i s ní narazil do přední části auta. Při dopravní nehodě utrpěl 43letý řidič motocyklu zranění, se kterým jej zdravotnická záchranná služba převezla do Fakultní nemocnice Olomouc.

Alkohol u obou řidičů vyloučila dechová zkouška. Způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na 40 tisíc korun. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti, na který trestní zákoník ukládá trest odnětí svobody na šest měsíců až čtyři léta nebo peněžitý trest. 

Místo nehody | Foto: Policie ČR



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty