Hasiči zachraňovali dům po výbuchu, škoda bude i tak okolo tří milionů korun

Náročný zásah absolvovali dnes hasiči v Lipníku nad Bečvou. Po výbuchu zde začal hořet v celém rozsahu rodinný dům. Hasiči zachránili obyvatele domu a požár dostali pod kontrolu.

Foto: HZS Olomouckého kraje

"Právě zasahujeme u požáru rodinného domu v Lipníku nad Bečvou, který zasáhl přízemí patrového objektu v celém rozsahu. Pravděpodobně vzniknul následkem výbuchu. Čtyři jednotky ihned zahájily hašení 3 C proudy a vysokotlakem, požár tak dostaly rychle pod kontrolu," popsala zásah Lucie Balážová, mluvčí HZS Olomouckého kraje.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Při požáru podle zpráv hasičů zcela shořelo schodiště, takže do patra se dostávali pomocí nastavovacích žebříků. Díky žebříku se z patra dostal i obyvatel domu, kterému pohotově jeden přistavil soused, a tak mu pomohl z hořící budovy ven.

"Nyní na místě probíhají dohašovací práce, vše kontrolujeme termokamerou a místo si převezmou naši vyšetřovatelé s kriminalisty PČR, aby zjistili příčinu a okolnosti požáru. Škoda se podle předběžných odhadů vyšplhá ke třem milionům korun," doplnila Lucie Balážová.

Foto: HZS Olomouckého kraje



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty