Jídlo málem stálo seniorku život! V restauraci ji zachraňovali strážníci s policisty

Příjemná a hlavně zcela běžná činnost se během okamžiku změnila v drama, kdy seniorka z Olomouce bojovala o život. Starší žena se v restauraci začala dusit a upadla do bezvědomí. Zachránili ji pohotoví strážníci a policisté.

Seniorku od snídaně odvezla záchranka! | Ilustrační foto: Bokskapet / Pixabay

Ve čtvrtek po deváté hodině ranní byla hlídka městské policie na základě telefonického oznámení vyslána do jedné z restaurací na třídě Míru. "Důvodem však tentokrát nebyl podnapilý host nebo konzumenti, kteří nemají na útratu, nýbrž seniorka se zdravotními problémy. Během cesty na místo se hlídka dále dozvěděla, že se zde má nacházet žena v bezvědomí, jelikož jí zaskočilo konzumované jídlo," vysvětlil mluvčí městské policie Olomouc Petr Čunderle.

Ve stejnou dobu k restauraci také dorazili kolegové z Policie ČR. Obě hlídky s sebou do restaurace vzaly z vozidel zdravotnické vybavení, zejména pak automatický externí defibrilátor. Strážníci po nezbytných prvotních úkonech zahájili u ženy nepřímou srdeční masáž a mezitím ještě společně s policisty připojili defibrilátor. Přístroj však vyhodnotil, že není třeba výboje a proto hlídka strážníků pokračovala v resuscitaci až do příjezdu zdravotnické záchranné služby.

Záchranáři si následně pětasedmdesátiletou ženu již ve stabilizovaném stavu převzali a odvezli ji do fakultní nemocnice k následné zdravotnické péči.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Radio Haná
INZERCE
Chata Kouty