Motorkářka bohužel nezvládla zatáčku. Při hrozné nehodě utrpěla vážná zranění

Vážnými zraněními i poměrně vysokými hmotnými škodami skončila v neděli v podvečer dopravní nehoda na dálnice D1 za Prostějovem. Havarovala zde žena na motocyklu Ducati.

Foto: Policie ČR

V neděli po osmnácté hodině vyjížděli záchranáři a policisté k dopravní nehodě motocyklistky na 20. kilometru dálnice D46 ve směru od Vyškova na Prostějov. „Pětačtyřicetiletá řidička motocyklu značky Ducati jela v levém jízdním pruhu a v mírně pravotočivém úseku nepřizpůsobila rychlost jízdy. Následně ji odstředivá síla vynesla do středových svodidel, po kterých zhruba 30 metrů levou částí stroje třela,“ popsal mluvčí policie Libor Hejtman. „Nato se od svodidel odrazila vpravo a spadla z motocyklu, který se zastavil na pravé krajnici.“

Při odražení motorky od středových svodidel byl odhozen štěrk do prostoru dálnice v obou směrech. Odhozené kameny poškodily vůz Ford Galaxy, který projížděl v opačném směru. Řidička při nehodě utrpěla těžké zranění, se kterým ji záchranáři museli převézt do Fakultní nemocnice v Olomouci.

Policie odhaduje škodu celkem na 200 tisíc korun, z toho 100 tisíc korun na motocyklu, 50 tisíc korun na vozu Ford a 50 tisíc korun na svodidlech. Nehoda zůstává nadále v šetření policistů z dálničního oddělení Kocourovec.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty