Totálně spálený traktor a další dvě hořící vozidla! Hasiči měli ve středu opravdu napilno

Vysokou škodu přesahující čtyři miliony korun způsobil požár traktoru a balíkovače u Horního Újezdu na Hranicku. Plameny se během chvilky rozšířily i na strniště a rychle se šířily. Nedaleko Štěpánova zase hořel mazírenský vůz, u Vekého Újezda osobní auto.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Vážný problém znamenal zejména požár traktoru a okolního strniště. "Nasadili jsme smáčedla pro vyšší účinek hasební vody a také velkoobjemové cisterny s lištami, abychom zabránili rozšíření ohně do nedalekého lesa. Po poledni zde zasahovalo šest jednotek, a to profesionální z Hranic a SDH Horní Újezd a Opatovice. Povolána byla i jednotka ze stanice Bystřice pod Hostýnem a SDH Kelč a Loukov ze sousedního Zlínského kraje. Náš vyšetřovatel odhadnul škodu na čtyři miliony korun. Příčinou bylo s největší pravděpodobností zajiskření ve sběrači slámy a její následné vznícení," vysvětluje průběh zásahu mluvčí hasičů Lucie Balážová.


Další čtyři jednotky vyjížděly po půl třetí k Pňovicím, kde hořel na komunikaci ve směru na Štěpánov mrazírenský vůz. Tento požár hasiči zdolali vysokotlakem a jedním C proudem. Příčinu nyní vyšetřují.

Před 14. hodinou pak zasahovali na D35 u Velkého Újezdu ve směru na Lipník nad Bečvou, kde hořelo osobní auto a oheň se rozšířil i na porost v okolí. Požár hasiči rychle zlikvidovali. Tříčlenné posádce vozu se naštěstí nic nestalo, jejich stav zkontrolovala i přivolaná zdravotnická záchranná služba. Během zásahu byl směr na Lipník nad Bečvou uzavřen.

Všechny události se obešly bez zranění.





INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty