Na bazéně hrozil strážníkům pistolí. Jde o znevážení úřední osoby při výkonu pravomoci?

Kuriózní situaci bude řešit přestupková komise olomouckého magistrátu. Na plaveckém bazéně se totiž ve čtvrtek odehrála scénka, nad níž zůstává rozum stát - mladý muž přiběhl ke strážníkům a mířil na ně pistolí. Vodní pistolí. Jenže strážníci byli ve službě a "vtipálek" je tak trochu recidivista - na kontě má už víc než dvacet jiných přestupků.

Ilustrační foto: www.canadiantire.ca

Olomoučtí strážníci v rámci dohledu nad veřejným pořádkem prováděli kontrolu venkovního areálu plaveckého stadionu, když se proti nim rozběhl muž a vytáhl na ně pistoli. Naštěstí se jednalo o její vodní verzi v podobě hračky, přesto strážníci schytali plnou dávku. Dotyčný přitom na strážce zákona pokřikoval: „Chci Vás trochu ovlažit, venku je horko a dcerka se vás bojí, tak jsem jí chtěl ukázat, že nemusí!“ a přitom se nahlas smál.

"Venku v tu dobu sice panovaly tropické teploty, ale strážníci opravdu nepotřebují takovouto pomoc, aby se jim ulevilo od horka. Zajímalo by nás, jestli by se dotyčný stejně choval i k ostatním složkám nebo podobný exces zkusil v zahraničí na místní příslušníky uniformovaných složek," uvedl mluvčí strážníků Petr Čunderle. Když strážníci začali po nevyžádané sprše neobvyklý incident řešit, začal se muž choval neurvale a neustále opakoval slova o policejní šikaně. Jak dodává mluvčí Městské policie Olomouc, zřejmě mu vadilo, že mu na účet v evidenci přestupků přibude další záznam k jeho současným více než dvaceti.

Celý případ městská policie předá správnímu orgánu pro podezření ze spáchání přestupku proti veřejnému pořádku a to konkrétně znevážení postavení úřední osoby při výkonu její pravomoci. 

 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty