Veterináři v šoku. V Rapotíně objevili množírnu zbídačených psů. Trpí zde desítky zvířat

Téměř 40 psů objevili veterináři v množírně, kterou provozoval muž z Rapotína na Šumpersku. Část zvířat byla podle zjištění Státní veterinární správy ve zbídačeném stavu. Jednalo se o plemena šarpej, boloňského psíka a jejich křížence.

Téměř všech čtyřicet objevených psů trpí vážnými chorobami. Majitel neplnil takřka žádné povinnosti, co mu ukládá zákon. Foto: FB

„Psi v chovu byli nesocializovaní, vystrašení a bázliví. Zalézali do úkrytů a jejich přesný počet neznal ani sám chovatel. Téměř všichni psi trpěli dermatitidou, někteří měli ztrátu osrstění, lysá místa, chronické změny na kůži a výtoky z očí,“ uvedl Petr Vorlíček, mluvčí Státní veterinární správy.  

Policie začne řešit podnět z podezření na týrání zvířat 

Chov nebyl podle veterinářů nahlášený a jeho majitel neplnil ani další povinnosti, které mu zákon ukládá – například psy neočkoval proti vzteklině a zvířata nebyla ani očipovaná.

„Podali jsme podnět policii z podezření na týrání zvířat. Obec s rozšířenou působností, tedy město Šumperk, teď bude řešit odebrání psů a jejich umístění do náhradní péče,“ dodal Vorlíček.





INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty