V havarovaném autobusu jeli většinou školáci. Z osmatřiceti cestujících byli naštěstí jen dva zranění

Z havarovaného autobusu mezi Rovenskem a Postřelmůvkem na Šumpersku hasiči v pondělí 19. září odpoledne evakuovali 38 lidí. Pod linkovým autobusem se utrhla krajnice, sjel do příkopy a převrátil se na bok. Uvnitř byli následkem pádu zranění.

Foto: HZS Olomouckého kraje

"Dveře byly zablokované, takže cestující zůstali uvězněni uvnitř. Museli jsme rozbít okno a náhradní evakuační cestou jsme za pomoci nastavovacích žebříků dostali všechny bezpečně ven," popisuje zásah mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Dva lidé byli zranění, těm hasiči poskytli první pomoc a následně je předali záchranářům zdravotnické záchranné služby. Linkovým busem jeli většinu studenti a školáci. Z celkového počtu cestujících jich pětadvacet bylo mladších osmnácti let. Část z nich hasiči svým evakuačním autobusem přepravili na nejbližší zastávky, zbytek si převzali na místě nehody rodiče.

Po zaměření nehody hasiči ve spolupráci s odtahovou službou a s pomocí vlastního technického speciálu vrátili autobus zpět na vozovku. Silnice byla po dobu zásahu uzavřena. Na místě zasahovaly tři jednotky, a to profesionální ze stanice Zábřeh a jednotky SDH Rovensko a Zábřeh.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty