Na auta házel cihly a beton, vážně zranil jednu cestující. Po obvinění putoval agresor za mříže

Noční řádění agresivního muže v Pasteurově ulici ukončil až zásah policie. Olomoučtí kriminalisté pak obvinili 43letého muže ze Šumperska ze zvlášť závažného zločinu těžkého ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a přečinů poškození cizí věci a výtržnictví.

Cihla proletěla bočním oknem a zranila vzadu sedící ženu | Foto: Policie ČR

Viní jej z toho, že v sobotu 1. října krátce po 3. hodině ranní během svého pohybu po ulici Pasteurova v Olomouci, měl velkou intenzitou bez zjevné příčiny hodit po projíždějícím vozidle ze zhruba dvoumetrové vzdálenosti úlomek cihly o váze necelého jednoho kilogramu. Vhozená cihla zcela rozbila sklo levých zadních dveří auta a zasáhla ženu, která seděla na zadním sedadle. Ta utrpěla zranění horní končetiny.

Obdobného útoku se záhy dočkalo i další projíždějící auto, po kterém měl obviněný mrštit opět bez zjevné příčiny značnou intenzitou úlomek betonové sutě o váze přes půl kilogramu. Podařilo se mu zasáhnout spodní část čelního skla auta, na kterém vznikly dvě praskliny. Během tohoto druhého útoku nedošlo ke zranění žádné osoby. Celková způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na 14 tisíc korun.

Policisté muže na místě krátce po činu zadrželi a po provedených úkonech umístili do policejní cely. "Samotnému zadržení však předcházel jeho neúspěšný pokus o útěk. Policisté jej nakonec zpacifikovali za použití donucovacích prostředků. Zadržený se odmítl podrobit odborné dechové zkoušce a během střežení vystupňoval svoji agresivitu až tak, že měl plivnout do obličeje jednomu ze zasahujících policistů," popsala dramatické okolnosti zadržení mluvčí Policie ČR Petra Vaňharová.

K osobě obviněného kriminalisté brzy zjistili, že byl již v minulosti odsouzen pro trestné činy ublížení na zdraví a výtržnictví.

Kriminalisté dali podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který soud akceptoval. Trestní stíhání probíhá vazebně. Obviněnému tak nyní hrozí trest odnětí svobody na tři léta až deset let.

Foto: Policie ČR



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty