Na obchvatu u Zvole se srazilo pět aut, na místě jsou zranění, policie zastavila provoz

Z důvodu šetření okolností vážné hromadné dopravní nehody pěti osobních vozidel zastavila policie dnes před jedenáctou hodinou provoz na silnici I/44, konkrétně na obchvatu obce Zvole. Při nehodě byli čtyři lidé zraněni. Na místě zasahovaly všechny složky IZS. Policisté odkláněli od začátku dopravu přes obec Zvole, před třetí hodinou odpoledne byl provoz plně obnoven.

Foto: HZS Olomouckého kraje

K nehodě došlo na začátku obchvatu kolem Zvole. Na místě byli údajně čtyři zranění lidé, kterým nejprve hasiči poskytli neodkladnou předlékařskou péči a následně předali je záchranářům. „Asistovali jsme při jejich transportu do sanitek. Zajistili jsme místo proti vzniku požáru i uniklé provozní kapaliny. Na místě pracuje i náš technický speciál s hydraulickou rukou a podílí se na odtahu havarovaných vozidel,“ uvedla mluvčí profesionálních hasičů Lucie Balážová.

Na místě kromě policie a zdravotnické záchranné služby zasahovaly tři hasičské jednotky, profesionální ze stanice Zábřeh a jednotky SDH z Mohelnice a Zábřeha.

Podle prvotních informací za nehodou stála neopatrnost mladé řidičky osobního vozidla, která se měla před zúžením na konci obchvatu ve směru jízdy na Mohelnici snažit předjet cisternu. Tento manévr však bezpečně nedokončila, narazila do svodidel, střetla se s dalšími dvěma vozy v protisměru a další dva vozy byly poškozeny střepy a odlétajícími úlomky po střetu. S předjížděnou cisternou se naštěstí nestřetla.

Veškeré okolnosti a souvislosti, za kterých k této dopravní nehodě došlo, jakož i míra zavinění jednotlivých účastníků, je předmětem dalšího policejního šetření.  


Foto: HZS Olomouckého kraje


Foto: HZS Olomouckého kraje


Foto: HZS Olomouckého kraje



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty