Zdrogovaný řidič ohrožoval chodce i řidiče. Policie hledá svědky

Policisté Dopravního inspektorátu Olomouc se obrací na veřejnost se žádostí o pomoc při zjištění svědků bezohledné jízdy řidiče osobního motorového vozu Peugeot 206, nebo osob, které byly touto jízdou ve středu 24. února 2021 po 14. hodině v Litovli ohroženy.

Lidé museli před bezohledným řidičem uskakovat. I Foto: Policie ČR

Devětatřicetiletý řidič výše zmíněného vozidla nerespektoval na ulici Palackého v Litovli policejní výzvy k zastavení. Policejní hlídce ujížděl přes ulici Čihadlo, Šargounská, po polní cestě k místní části Karlov až do obce Rozvadovice. Zde se otočil a jel zpět na Karlov, dále po cyklostezce k ulici Bezručova, odkud pokračoval po ulici Šmakalova až do lesního terénu CHKO Litovelské Pomoraví. Teprve zde jej policisté zastavili. Ukázalo se, že řidič je pod vlivem návykových látek. 


Nakonec policie řidiče dopadla až v Litovelském Pomoraví I Foto: Policie ČR

Z kamerového záznamu je zřejmé, že vozidlo Peugeot 206 v průběhu zběsilé jízdy míjelo velké množství chodců. Někteří z nich museli před automobilem uskakovat mimo komunikaci.


Šílený řidič projížděl obydlenými částmi  I Foto: Policie ČR

V této souvislosti teď žádá policie svědky a osoby ohrožené touto nebezpečnou jízdou, aby kontaktovali policisty Dopravního inspektorátu Olomouc buď osobně na adrese Tř. Kosmonautů 189/10, Olomouc nebo telefonicky na čísle 974 766 251, 974 766 254, případně kdykoliv prostřednictvím linky 158. Jejich svědectví pomůže při dořešení případu. 




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty