Nabourané auto hořelo dole pod ostrou zatáčkou, řidič ale nikde nebyl

Když projížděl náhodný svědek o půl páté ráno nepříjemně ostrou zatáčkou, všiml si na srázu pod silnicí hořcího auta. Šokovaný svědek hned přivolal policii, tu ale čekal neobvyklý úkol - zjistit, kdo na místo s autem přijel, havaroval a pak nejspíš utekl. V hořícím aurtě ani v jeho blízkosti totiž nikdo nebyl.

Pod silnicí hořelo auto, řidič nikde. / Foto: Policie ČR

V pátek 16. dubna 2021 po půl páté ráno policie dostala telefonické oznámení, že v křoví u silnice mezi Třemeškem a Oskavou hoří osobní auto. Po zajištění místa hasiči jsme zjistili, že se jedná o Fábii, která s největší pravděpodobností začala hořet v důsledku předchozí havárie. Na místě však nikdo nebyl, takže nebylo jasné, kdo s autem havaroval.

Policisté k havárii povolali psovoda se služebním psem, aby prohledal okolí. Další z hlídek kontaktovala majitelku vozidla, která ještě spala a hlídce tvrdila, že jí vůz musel do rána někdo odcizit. Doma zastihli i známého majitelky vozu, který zprvu taktéž neměl tušení, co se stalo. Policisté následně provedli podrobné šetření a zjistili, že má havárii na svědomí právě její známý, který má vysloven platný zákaz řízení. Ten se pak pod tíhou důkazů policistům k řízení i havárii přiznal.

Nyní čelí sdělení podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který mu v případě prokázání viny a odsouzení hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

Pod silnicí hořelo auto, řidič nikde. / Foto: Policie ČR



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty