Malý fiatek chtěl odbočit, jenže skončil pod koly rozjeté tramvaje

AKTUALIZOVÁNO! Policisté i hasiči se museli dnes po poledni zasahovat u dopravní nehody v centru Olomouce. Nedaleko tržnice a polikliniky se srazila tramvaj s malým osobním autem. Na místě byli tři zranění.

Foto: HZS Olomouckého kraje

"Třemi lehkými zraněními skončila v úterý po poledni dopravní nehoda na třídě Svobody v Olomouci, kde se srazila tramvaj s osobním autem," uvedla mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Lucie Balážová. Hasiči vozidlo zpod tramvaje vyprostili pomocí tehnického speciálu. Kolize zastavila po dobu zásahu dopravu v obou směrech. Tramvaje musely po tu dobu jezdit po druhé větvi přes centrum města. 

Policie zatím nezveřejnila příčinu nehody, podle svědků se ale pravděpodobně snažil řidič malého vozu odbočit z třídy Svobody doleva do Remešovy ulice za poliklinikou, jenže v jeho záměru mu zabránila za ním jedoucí tramvajová souprava. 

EDIT: Ve středu zveřejnila informace k nehodě také Policie ČR. Zde je vyjádření tiskové mluvčí Petry Vaňharové: "Podle prvotních informací měl 22letý řidič automobilu odbočovat vlevo, do ulice Remešova, přičemž patrně nedal přednost v jízdě souběžně jedoucí tramvajové soupravě, v důsledku čehož došlo k jejich střetu. Během dopravní nehody utrpěl zranění řidič osobního vozidla a jeho dva spolujezdci. Všichni skončili v péči záchranářů, kteří je transportovali do olomoucké fakultní nemocnice. Ke zranění dalších osob nedošlo. Mladý řidič i řidička tramvaje se podrobili odborné dechové zkoušce s negativním výsledkem. Způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na 130 000 korun."

Foto: HZS Olomouckého kraje

Foto: HZS Olomouckého kraje

Foto: Policie ČR



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty