Hustý kouř se valil z domu kousek od Šantovky. Hasiči večer zasahovali u požáru v centru města

Kouř, stoupající z prostoru jen pár desítek metrů od velkého obchodního centra, překvapil v neděli večer spoustu Olomoučanů. Rozsáhlejší požár dvou podlaží rodinného domku v ulici Domovina zaměstnal profesionální i dobrovolné jednotky z Olomouce.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Z budovy se z prvního patra a podkroví valil hustý kouř, v části bylo zřetelně vidět rozšiřující se plameny. Jednalo se naštěstí o opuštěný domek. V několika vnitřních částech a na schodišti začalo hořet větší množství odpadu a různého skladovaného materiálu a vybavení.

"Po skončení hasebních prací jednotky pokračovaly v přirozeném způsobu odvětrání a ochlazení požářiště. Důkladným průzkumem v prvotní fázi zásahu hasiči vyloučili přítomnost osob, celá situace se obešla naštěstí bez zranění," uvedl mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

Příčina vzniku požáru zatím není jasná. 

Co stojí za příčinou vzniku požáru je v šetření, není vyloučena nedbalost při manipulaci s otevřeným ohněm, výše škody v tuto chvíli stanovujeme ve spolupráci s vlastníkem objektu.K místu operační středisko ihned vyslalo profesionální jednotku z centrální stanice v Olomouci, a to včetně výškové techniky a dále dobrovolné jednotky z místních části Chválkovice a Černovír. 


INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty