Vichr, bouřky a lesní požár. Počasí přidělává hasičům hodně práce

Dva hektary mladého lesa zničil v úterý požár. Hasičům při jejich zásahu komplikoval práci silný vichr. Stejný živel působil včera problémy i na dalších místech regionu. Na dnešek přitom vydali meteorologové další varování před divokým počasím.

Požár zničil dva hektary mladého lesa. / Foto: HZS Olomouckého kraje

Šternberští policisté přijali v úterý 11. května po druhé hodině oznámení o požáru lesa v katastrálním území Šternberk. Požár zasáhl lesní porost s vysazenými mladými borovicemi, vzrostlými duby a habry na ploše o výměře zhruba 2 hektary. „Právě zasahujeme u požáru mýtiny s novou výsadbou na Babí hoře u Šternberka. Na místě máme 8 jednotek ze II.stupně požárního poplachu, zásah komplikuje silný vítr a nepřístupný terén. Využíváme dálkovou dopravu vody i smáčedla. Hoří porost o velikosti 200 krát 200 metrů,“ uvedla v úterý Lucie Balážová, mluvčí hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje

Způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na půl milionu korun. Přesné příčiny a okolnosti vzniku požáru jsou předmětem dalšího šetření.

Dvě desítky úterních výjezdů hasičů souvisely přímo s větrným počasím. Hasiči většinou odstraňovali stromy na komunikacích, v Olomouci a Přerově vyjížděli do centra k uvolněným plechům na střechách. Za pomoci výškové techniky plechy na střechách hasiči zajistili.

Dnes odpoledne mají být silné bouřky a hrozí i přívalové deště. Pro Olomoucký kraj platí tato výstraha Českého hydrometeorologického ústavu ve středy od 13 hodin.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty