Úplně spálený dům. Ničivý požár způsobil několikamilionovou škodu

Bez zraněných, zato s velikou hmotnou škodou. Tak dopadl požár rodinného domu na Zábřežsku, který dnes ráno hasili profesionální i dobrovolní hasiči. Těm při zásahu hrozilo nebezpečí ze strany padající střechy.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Vysoká škoda přes 3 miliony korun. Tak skončil požár rodinného domu v Hynčině na Zábřežsku, který hasily 4 jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů.

Událost byla nahlášena před 5. hodinou ráno na krajské operační a informační středisko. Oznamovatel popsal, že v obci hoří střecha budovy a je celá v plamenech. "Při příjezdu našich jednotek byl nízkopodlažní objekt již ve třetí fázi požáru. Útočnými C proudy jsme plameny dostali pod kontrolu, aby se požár nešířil do okolí. Během hasebních prací se začala propadat střešní konstrukce a hrozilo také zřícení stěn domu, takže kvůli bezpečnosti zasahujících hasičů jsme vedli zásah převážně zvenku. Využili jsme také smáčedla pro zvýšení hasebního účinku vody, kterou jsme dopravovali kyvadlově z nedalekého Maletína," popisuje průběh náročného zásahu tisková mluvčí Lucie Balážová.

Podle zjištění při průzkumu na místě zásahu se jednalo o neobydlenou budovu a nikdo se při požáru nezranil. Škoda se podle předběžných odhadů vyšplhá přes 3 miliony korun. Příčinu nyní zjišťuje na požářišti ve spolupráci s kriminalisty PČR náš vyšetřovatel.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty