Spolujezdkyně z motorky letěla vzduchem do plotu. Opilec málem spadl i s autem

Dvě víkendové dopravní nehody stojí za povšimnutí. Jedna kuriózní, druhá vážná a přitom také trochu neobvyklá. Naštěstí ani v jednom případě nedošlo k vážnému zranění. V jednom případě ovšem letěla jedna z účastnic nehody vzduchem, ve druhém případě zase mohl být řidič rád, že nejel rovnou na záchytku.

Motocykl, jehož řidič zavinil nehodu. / Foto: Policie ČR

V neděli 6. června krátce před devatenáctou hodinou se odehrála ve Šternberku nehoda mezi motocyklem a osobním vozidlem. Šestadvacetiletý řidič motocyklu KTM Adventure jel od Hlásnice po ulici Jesenická směrem do centra Šternberka.

Při vjíždění na hlavní silnici v Rýmařovské ulici nedal přednost v jízdě řidiči vozu Ford S-max, který jel ve směru od centra na Paseku. Jedná se z pohledu řidičů o poměrně nepříjemné místo křížení dvou silnic (viz foto vlevo)

„Při následném střetu došlo k odhození motocyklu na chodník, vlivem nárazu byla z motorky vymrštěna spolujedoucí, která narazila do kovového plotu,“ uvedl mluvčí policie Libor Hejtman. Naštěstí utrpěla jen lehčí zranění, s nímž byla převezena do nemocnice. Oba řidiči se podrobili orientačním dechovým zkouškám na alkohol, které byly negativní. Při nehodě vznikla hmotná škoda ve výši 105 tisíc korun. Nehoda je poměrně neobvyklá s ohledem na to, že častěji jsou to právě motorkáři, kteří se stávají obětí chyby řidiče osobního auta.

S kuriózní nehodou se pak policie setkala už v pátek večer. V Hlubočkách řídil 66letý cizinec Škodu Octavia a při pokusu o couvání sjel s vozidlem mimo komunikaci a zůstal stát v prudkém travnatém svahu (viz foto vpravo). Odsud už auto samo nebylo schopno se dostat, ani kdyby mělo sebelepšího a hlavně střízlivého řidiče. Přivolaní policisté u muže za volantem provedli orientační dechovou zkoušku na alkohol, při které posilněný cizinec nadýchal 2,13 ‰ a 2,14 ‰ alkoholu. Opilému řidiči hrozí za přečin ohrožení pod vlivem návykové látky trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty