Při noční nehodě zahynul osmnáctiletý mladík. Jeho těžce zraněné kamarády vyprostili hasiči

Tragická nehoda se odehrála v noci na pátek u Lipiny na Olomoucku. Zasahovali u ní policisté, hasiči a záchranka. Vůz Škoda Fabia skončil zaklíněný pod kamionem na odstavném parkovišti. Jeden člověk zemřel, dva byli vážně zraněni.

Tragická nehoda stála život mladého člověka / Foto: HZS Olomouckého kraje

Škodovka, která jela ve směru od Lipiny na Šternberk, ze zatím nezjištěných příčin vyjela mimo komunikaci. Vůz přejel přes travnatou plochu do prostoru odstavného parkoviště a zde narazil do zaparkovaného nákladního auta, jehož řidič spal v kabině.

Při havárii bohužel utrpěl 18letý řidič škodovky zranění, kterým na místě podlehl. Jeho dva spolujezdci ve věku 18 a 17 let utrpěli vážná zranění, se kterými byli zdravotnickou záchrannou službou převezeni do nemocnice.

Vážně zranění pasažéři zůstali ve zdemolovaném vozidle zaklínění. Pomocí hydraulických nástrojů hasiči odstranili dveře i dělící sloupek a jednu ze sedaček. „Poté jsme je na páteřní desce vyprostili ven a společně se záchranáři zdravotnické záchranné služby jsme zahájili resuscitaci. Následně jsme záchranářům asistovali při transportu do sanitních vozidel,“ uvedla Lucie Balážová, mluvčí HZS Olomouckého kraje.

Vrak osobního automobilu hasiči zpod kabiny nákladního vozu vytáhli pomocí navijáku technického speciálu. Museli také zabezpečit místo nehody proti vzniku požáru a zajistit uniklé provozní kapaliny. Během vyšetřování příčin a okolností události hasiči pomáhali Policii ČR a poté se postarali o úklid vozovky.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty