Opilého řidiče nezastavil ani příkop, ani plot. V krvi měl více než dvě promile alkoholu

Dva případy řidičů, kteří bylo velmi ovlivněni alkoholem, řešila během víkendu policie na Olomoucku. V prvním případě dokázal opilý řidič projekt příkopem, prorazit oplocení a na firemním parkovišti ještě zničit zaparkované auto.

Foto: Policie ČR

V sobotu 23. března po 17. hodině vyjížděli olomoučtí policisté k nehodě vozu Škoda Octavia na silnici II. třídy č. 635 ve směru od Olomouce na obec Břuchotín. Podle dosavadních informací nepřizpůsobil 26letý řidič rychlost jízdy zejména svým schopnostem, stavu a povaze vozovky. Při průjezdu levotočivou zatáčkou dostal smyk a vyjel mimo silnici.

"Tímto však jeho cesta neskončila. Řidič pokračoval po trávníku a cestou vzal plastový patník, náletové dřeviny a narazil do pletivového plotu. Tímto projel, cestou narazil do plastových krytů vodní nádrže a hydrantu. Ani tyto překážky muže nezastavily a vjel až do areálu firmy, ve které narazil do betonových obrubníků a zastavil se až o zde zaparkované vozidlo zn. Citroën Berlingo," popsala celý průběh nehody policejní mluvčí Ivana Skoupilová. Mladík svou cestou způsobil škodu v předběžné výši 800 tisíc korun. Při dechové zkoušce nadýchal přes 2 promile. Řidič byl převezen vozidlem RZS do Fakultní nemocnice v Olomouci k ošetření.

Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za které hrozí v případě prokázání viny a odsouzení až tři roky za mřížemi. 

V neděli 24. března kolem 14. hodiny kontrolovali policisté v Litovli řidiče Felicie. Padesátiletý řidič se podrobil dechové zkoušce, při níž nadýchal hodnoty přes 2,6 promile. Policisté by řidiči sice rádi zabavili na místě řidičák, ale nešlo to. Muž si ho totiž po předešlém zákazu řízení ještě nestačil vyzvednout.

Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě prokázání viny a odsouzení hrozí řidiči trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty