Černí pasažéři napadali řidiče autobusu a zaútočili i na jednu z cestujících. Hledá je policie

Hrubé chování včera večer slavilo triumf v Olomouci. Nejprve napadli dva cestující bez jízdenek řidiče autobusu a ženu, následně pak host restaurace útočil na barmanku a fyzicky napadal hosta, který ji bránil. Nechtělo se mu platit útratu.

ILUSTRAČNÍ FOTO: FB Dopravní podnik města Olomouce

Včerejšího dne kolem půl sedmé večer přijali olomoučtí policisté krátce po sobě dvě podobná oznámení o fyzickém napadení. K jednomu mělo dojít na zastávce autobusu a k druhému o kousek dál v jedné restauraci. Na místo událostí ihned vyjely policejní hlídky.

V prvním případě se jednalo o napadení řidiče autobusu na zastávce MHD Profesora Fuky v ulici Hněvotínská v Olomouci. Dle zjištěných informací chtěl 55letý řidič autobusu vyloučit z přepravy dva muže a jednu ženu, jelikož neměli jízdenku. Těm se to ovšem nelíbilo a jeden z mužů a žena jej fyzicky napadli. Přítomní cestující se snažili řidiči pomoci, avšak když 32letá žena na zastávce dvojici okřikla a začala volat na linku 158, rozběhl se proti ní jeden z útočníků a udeřil i ji. Následně oba agresoři z místa utekli neznámo kam ještě před příjezdem policie. "Třetí z černých pasažérů, který se do útoku nijak nezapojoval, vyčkal na místě. Policisté pak následnou lustrací zjistili, že je na něj vydán příkaz k zatčení. Po útočnících pátráme," uvedla policejní mluvčí Ivana Skoupilová.

Místo, kde došlo k napadení řidiče a cestující | Foto: Google Maps

Ve druhém případě měl 31letý muž fyzicky napadnout hosta restaurace, který se snažil zastat barmanky. Muž totiž odmítal zaplatit plnou cenu za svoji objednávku. Zjevně posilněn alkoholem začal zuřit a řvát po restauraci, přičemž se ohnal po 48letém hostovi, který se snažil situaci uklidnit. "Následně celý rozzuřený utekl z restaurace a svůj vztek si chtěl nejspíš vybít, a proto uchopil venku zaparkované jízdní kolo a mrštil jím o zem," popsala situaci Ivana Skoupilová.

Zuřící opilec měl ovšem smůlu, protože narazil na policisty, kteří tou dobou pátrali po agresorech z předchozího případu. Jelikož ho ihned označili svědci události, policisté neváhali a muže na místě zadrželi. Protože byl zadržený muž zjevně pod vlivem alkoholu, skončil na záchytce k vystřízlivění.

Policisté v obou případech zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu výtržnictví. Útočníkům podle trestního zákoníku hrozí v případě prokázání viny a odsouzení trest odnětí svobody až na dvě léta.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Radio Haná
INZERCE
Chata Kouty