Dva cyklisté zemřeli při pádu z kola. V obou případech pravděpodobně bez cizího zavinění

Tragicky skončil minulý týden pro devětapadesátiletého cyklistu na Jesenicku. V pátek 26. dubna se vyboural na kole tak nešťastně, že utrpěl vážná zranění, se kterými ještě téhož dne v nemocnici zemřel. Druhý tragický případ se odehrál v sobotu v Lipníku nad Bečvou. I tam zemřel cyklista po pádu na silnici.

Místo tragické události. Cyklistovi se stala osudnou prudká zatáčka v kopci. Foto: pčr

„K nehodě došlo mezi sedmnáctou a osmnáctou hodinou u obce Vidnava. Cyklista při sjíždění v prudkém klesání vyjel v zatáčce na krajnici a pak s kolem spadl do příkopy,“ uvedla mluvčí policie Ivana Skoupilová k páteční nehodě.

Zraněného muže našli lidé později a okamžitě přivolali záchranku. Pro cyklistu vyrazil vrtulník letecké záchranky, který ho pak přepravil do fakultní nemocnice v Olomouci, kde muž i přes veškerou péči lékařů zemřel. 

V sobotu po 19. hodině havaroval 65letý muž na kole v Lipníku nad Bečvou, když jel od ulice Boženy Němcové směrem k ulici Bratrská. Na křižovatce u náměstí Osvobození přejel do protisměru a bez cizího zavinění, z dosud nezjištěných příčin, upadl na silnici. "Kolemjdoucí se mu snažili poskytnout první pomoc, ale cyklista již nejevil známky života a ani přivolanému lékaři záchranné služby se nepodařilo jeho životní funkce obnovit," popsala situaci mluvčí policie Miluše Zajícová.

U zemřelého byla nařízena zdravotní pitva. Aby byly okolnosti celé události řádně prošetřeny, zahájila policie úkony trestního řízení pro trestný čin usmrcení z nedbalosti. 


Nehoda v Lipníku | Foto: Policie ČR



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Radio Haná
INZERCE
Chata Kouty