I hasiči mohou havarovat. V sobotu se cestou ze zásahu dva záchranáři zranili

Při cestě ze zásahu včera havarovala hasičská cisterna. Při této nehodě se zranili dva hasiči. U havárie pak zasahovali jejich kolegové, policie i záchranka.

Foto: HZS Olomouckého kraje

„Zasahujeme u dopravní nehody mezi obcemi Žulová a Vápenná na Jesenicku. Havarovala zde hasičská cisterna jednotky dobrovolných hasičů obce Žulová, která se vracela od zásahu zpět na základnu,“ uvedla v sobotu dopoledne tisková mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Lucie Balážová. „Při nehodě se zranili dva dobrovolní hasiči, které má v péči zdravotnická záchranná služba. Komunikace je uzavřena.“

Profesionální hasiči, kteří po chvíli dorazili, zajistili místo nehody a provedli protipožární opatření. Policie řídila dopravu, protože silnice musela být uzavřena. 

„Dnes, tedy 1. června, dopoledne krátce po půl desáté vyjížděli jeseničtí dopravní policisté k havárii hasičské cisterny mezi obcemi Žulová a Vápenná. Vůz dostal smyk a skončil mimo komunikaci na boku. Dvě osoby ze čtyřčlenné posádky utrpěly zranění, se kterými byly převezeny na vyšetření a ošetření do jesenické nemocnice,“ popsala nehodu policejní mluvčí Marie Šafářová.

Okolnosti havárie policie nadále vyšetřuje. Škoda je předběžně odhadnuta na 700 tisíc korun. Dechová zkouška u řidiče vyloučila požití alkoholického nápoje.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Ekologický rozcestník MIE
INZERCE
Chata Kouty