Motorkáři skončili v nemocnici. Přitom jeli po hlavní silnici a pravidla neporušili

Dvě víkendové bouračky, po kterých skončili řidiči a spolujezdkyně z motorky v nemocnici, teď šetří policie. Podle prvních informací to vypadá, že motorkáři nebyli viníky těchto nehod.

Foto: Policie ČR

Poprvé se policie, hasiči a hlavně záchranka museli k havárii s motocyklem vydat v pátek 31. května. Před 14. hodinou se odehrála nehoda v Olomouci na křižovatce ulic Schweitzerova a Ibsenova. Šestnáctiletý řidič motocyklu Yamaha jel po hlavní pozemní komunikaci směrem k ulici Polská a snažil zabránit střetu s vozem Škoda Octavia. Jeho čtyřiadvacetiletý řidič jel z vedlejší ulice Ibsenova a při vjíždění na hlavní silnici najel do prostoru křižovatky v okamžiku, kdy zleva přijížděl motorkář. Ten při vyhýbacím manévru vyjel mimo komunikaci a upadl na zem. Při pádu utrpěl zranění, s nímž musel být převezen do Fakultní nemocnice Olomouc. Dechová zkouška ukázala, že ani jeden z řidičů nebyl pod vlivem alkoholu. Dopravní nehodou se policisté i nadále zabývají.


V neděli 2. června kolem půl třetí odpoledne se stala druhá nehoda s účastí motocyklu. Na silnici I. třídy číslo 35 ve směru jízdy od Ostravy na Olomouc jel 52letý řidič nákladního vozu Mercedes-Benz a při přejíždění z levého jízdního pruhu do pravého ohrozil posádku motocyklu Honda. Podle policie vrazil vůz pravým zpětným zrcátkem do ochranné přilby 26leté spolujezdkyně, následkem čehož došlo k pádu motorky i s osádkou. Při nehodě byl zraněn jak 56letý řidič motorky, tak i jeho spolujezdkyně, kteří byli převezeni do FN Olomouc. U řidičů byla přítomnost alkoholu vyloučena dechovou zkouškou. Dopravní nehoda zůstává v šetření policistů.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Ekologický rozcestník MIE
INZERCE
Chata Kouty