Tropické vedro poničilo dálnici Olomouc - Ostrava v obou směrech a zavinilo hromadnou nehodu

Tropické horko a částečně i nepozornost řidičů stojí za hromadnou havárií na dálnici D35 a bylo také důvodem několikahodinového uzavření obou jejích směrů, na Olomouc i na Ostravu. Kvůli tomu se pak tvořily v podvečer dlouhé kolony téměř stojících vozidel v Daskabátu, Kocourovci a Přáslavicích.

Policie uzavřela oba směry dálnice / Ilustrační foto: Policie ČR

Dnes kolem 15 hodiny došlo k dopravní nehodě na 289. kilometru dálnice D35 ve směru z Olomouce na Ostravu. Na místě havarovala čtyři osobní vozidla a jedno nákladní. V pravém jízdním pruhu jel kamion a před ním byl zvlněný úsek dálnice, kde zřejmě vlivem vedra praskl betonový povrch, který se zvedl. Vozidla zde kvůli tomu zastavovala. Kamion zastavil a v levém jízdním pruhu zastavila tři osobní auta, ale čtvrtý vůz jedoucí stejným směrem už bohužel nezastavil a narazil do kolony stojících vozidel, čímž došlo k řetězové nehodě. Zraněné osoby byly převezeny do Fakultní nemocnice v Olomouci. Úsek dálnice mezi 283. kilometrem a 290. kilometrem ve směru na Ostravu byl kvůli nehodě i stavu vozovky uzavřený. „Vzhledem ke stavu dálnice nelze nyní říci, kdy bude uzavřený úsek zprovozněn,“ uvedl mluvčí policie Liborr Hejtman dnes odpoledne.

O pár hodin později se ale situace zhoršila. Horko narušilo vozovku i na druhé straně dálnice ve směru na Olomouc. „Krátce po půl šesté odpoledne jsme z důvodu zvlnění dálnice D35 na 290. kilometru i ve směru na Olomouc, uzavřeli úsek taktéž mezi 290. kilometrem a 283. kilometrem dálnice D35 ve směru z Ostravy na Olomouc. Dálnice je tedy v daném úseky zcela uzavřena oběma směry. Policisté dopravu odklánějí,“ dodal v podvečer Libor Hejtman.

.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty