Řidič při nehodě zboural kapličku, do nemocnice jej musel transportovat vrtulník

Neobvyklou dopravní nehodu řešili policisté i hasiči v tomto týdnu na silnici mezi Měrovicemi nad Hanou a Kojetínem. Osobní auto tady narazilo do barokní kapličky a z té zbyly jen trosky a hromada cihel.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Jak informovali jako první hasiči, řidič narazil do zděné kapličky u silnice. Ta se částečně zřítila na havarované auto. Zraněnému řidiči poskytli první pomoc svědci nehody, hasiči poté v péči pokračovali do příletu vrtulníku letecké záchranné služby.

"Muže jsme ve spolupráci s posádkou transportovali do vrtulníku. Nyní zajišťujeme zřícenou stavbu, využijeme speciální techniku s výbavou určenou ke stabilizaci objektů, abychom zabránili další destrukci. Následně se postaráme o úklid sutin," uvedla tisková mluvčí HZS Olomouckého kraje Lucie Balážová. 

Šetřením na místě policie zjistila, že 38letý řidič jel ve voze Škoda Octavia ve směru od Kojetína na Měrovice na Hané. "Zřejmě dostatečně nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky. V důsledku toho vyjel vpravo mimo komunikaci, kde nejprve porazil dopravní značení a vzápětí se zastavil o kapličku. Vlivem nárazu došlo k značnému poškození objektu a narušení statiky," uvedla mluvčí policie Miluše Zajícová a dodala, že příčina nehody je nadále v šetření.

Na sociálních sítích se objevila informace, že k nehodě došlo, když se řidič vyhýbal protijedoucímu autu. Nejde ale o potvrzenou informaci.

Pokud jde o poškozenou stavbu, jedná se o malou barokní kapli svaté Anny z první poloviny 18. století. Hmotná škoda dle policie přesahuje 600 tisíc korun. (Foto původního stavu: Google Maps)   

Foto: HZS Olomouckého kraje

Foto: Policie ČR



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Ekologický rozcestník MIE
INZERCE
Chata Kouty