V Bezručových sadech pobodal jeden muž druhého, způsobil mu bodná zranění

AKTUALIZOVÁNO V jednom z olomouckých parků se včera odehrála násilná scéna. Muž s nožem v ruce napadl druhého vážně ho poranil. Pachatel násilného činu už sedí za mřížemi.

Foto: Rej.cz

Násilný trestný čin od včerejšího večera prověřují olomoučtí krajští kriminalisté. "V Bezručových sadech v Olomouci napadl muž bez domova nožem druhého a způsobil mu vážné zranění. Oznámení o incidentu operační středisko přijalo před půl desátou a na místo okamžitě vyslalo všechny dostupné hlídky," uvedla mluvčí Policie ČR Marie Šafářová. Pachatel na svobodě dlouho nezůstal. 

"Podezřelého policisté záhy po činu zadrželi a umístili do policejní cely. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro zvlášť závažný zločin těžké ublížení na zdraví s trestní sazbou 5 až 12 let. Podrobnější informace k případu sdělíme, jakmile to bude možné," dodala Marie Šafářová. 

Bezdomovci mají na některých místech Bezručových sadů svá oblíbená „stálá působiště“. Nejčastěji zabírají několik laviček poblíž východu z parku na straně u Kosinovy ulice. Většinou ale kromě nepříjemného estetického dojmu okolí neobtěžují a ani nevyvolávají konflikty. Podle svědka se ale včera na tomto místě shromáždilo patnáct až dvacet opilých lidí, kteří se chovali hlučně a bezohledně vůči okolí. Právě v této partě došlo nakonec večer k agresivnímu útoku. 

Poraněný muž je stále v nemocnici. „Pacient je hospitalizován na Traumatologické klinice Fakultní nemocnice Olomouc s lehčím zraněním a je mimo ohrožení života,“ uvedl dnes Adam Fritscher, tiskový mluvčí FNOL. 

Foto: Rej.cz




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1
INZERCE
Hlas pro náš kraj