Během jednoho dne utonuli u Olomouce dva lidé. Jednoho museli hledat policejní potápeči

Horké léto s sebou často nese i tragické případy utonutí. Dva takové se odehrály během jediného dne nedaleko od sebe, v Olomouci a v blízké Tovéři.

Ilustrační foto: ZZS Olomouckého kraje

Včerejšího dne došlo na Olomoucku ke dvěma tragickým případům utonutí. K první události vyjížděli policisté po 2. hodině v noci k rybníku Amerika v olomoucké místní části Holice, jelikož přijali oznámení o nalezených věcech na břehu včetně rybářského vybavení. Ihned se rozjela pátrací akce v okolí rybníka. Na místo se dostavila také posádka HZS, která s pomocí člunu propátrávala vodní hladinu. Policisté po pohřešovaném několik hodin intenzivně pátrali,  ale nepodařilo se ho nalézt. Proto pak byli na místo přivoláni policejní potápěči. Těm se podařilo pod vodní hladinou najít pohřešovaného 31letého muže. Tomuto však již nebylo pomoci a přivolaný lékař konstatoval smrt. Věc si na místě převzali kriminalisté z územního odboru Olomouc.

Ke druhému případu vyjížděli policisté po 17. hodině k vodní nádrži v obci Tovéř. Při příjezdu hlídky na místo byla osoba již v péči záchranné služby. "Podle zjištěných informací si kolemjdoucí všiml lidského těla na vodní hladině nádrže. Společně s dalšími se mu podařilo muže z vody vytáhnout a ihned mu začali poskytovat první pomoc. V resuscitaci následně pokračovala přivolaná zdravotnická záchranná služba," popsala situaci tisková mluvčí policie Ivana Skoupilová. Pětašedesátiletý muž však i přes veškerou snahu záchranářů zemřel.

"Okolnostmi obou tragických událostí se i nadále zabýváme," uvedla Ivana Skoupilová.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1
INZERCE
Hlas pro náš kraj