Souboj na náměstí, katana proti mačetě. Oba agresivní duelanti skončí před soudem

Neuvěřitelnou scénu jako z filmu zažil nedávno Prostějov. Na Hlaváčkově náměstí se střetli dva rivalové, kteří chtěli svůj spor vyřešit jednou pro vždy. Jeden na to šel s mačetou, druhý s katanou a teleskopickým obuškem. Než se ale stačili před očima řady svědků zmasakrovat, zastavila je policie.

Katana jednoho z duelantů | Foto: Policie ČR

Před soudem zřejmě skončí dva muži ve věku 50 a 54 let, kteří se na začátku července chtěli vzájemně napadnout. Jejich počínání ale naštěstí zabránili policisté z prostějovského oddělení a oddělení hlídkové služby společně se strážníky městské policie. Ti naprosto vyhrocenou situaci na místě uklidnili a zabránili tak krveprolití. 
Starší z mužů přijel autem na náměstí Edmunda Husserla, zastavil a zůstal sedět v autě. Měl stažené okénko, když k němu přistoupil druhý zmíněný muž. Jejich hovor se vyhrotil a vyústil v konflikt, když příchozí muž svého soupeře v autě napadl několika ranami pěstí do obličeje.
Muž ve vozidle nastartoval a odjel na Hlaváčkovo náměstí, kde zaparkoval.
"Mezitím šel jeho protivník do zastavárny a požádal obsluhu o nějaký předmět, kterým by se mohl bránit. S mačetou v ruce zastavárnu opustil a vyšel na náměstí. Po chvíli na náměstí dorazil i napadený muž a v jedné ruce držel teleskopický obušek a v druhé katanu," popisuje dramatický průběh situace policejní mluvčí Miluše Zajícová. "Vzájemně šli, v bojovém postavení, proti sobě se zbraněmi zvednutými nad rameny a pohyby rukou naznačovali útok na protivníka."
Do toho se už ale vložili přivolaní policisté a oba agresivní muže vyzvali, aby se přestali napadat. Oba zareagovali na výzvy mužů zákona, aby od svého protiprávního jednání upustili. Svědky jejich agrese bylo nejméně osm osob.
Pro další osudy zadržených je důležité, že starší z podezřelých se takového jednání dopustil opakovaně, protože v letošním roce byl již za trestný čin výtržnictví odsouzen k podmíněnému trestu odnětí svobody. Dle trestního zákoníku oběma mužům, kterým bylo ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření z uvedeného trestného činu, hrozí až dvouletý trest odnětí svobody. Muž, který porušil podmínku, je nyní samozřejmě v horší situaci. 

Mačeta jednoho z duelantů | Foto: Policie ČR
Teleskopický obušek | Foto: Policie ČR



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1