Alkohol, pervitin kokain a žádné doklady. Povedení řidiči se o víkendu opět "vytáhli"

Značnou míru ignorování předpisů předvedla o víkendu celá řada řidičů v Olomouckém kraji. Jeden z nich, který havaroval, měl v krvi nejen alkohol, ale také pervitin a kokain.

Řidič tohoto BMW měl při nehodě v krvi nejen alkohol, ale také amfetamin a kokain. | Foto: Policie ČR

V neděli 21. července před 3. hodinou ráno vyjížděli policisté k nehodě u obce Nové Vilémovice na Jesenicku. Podle zjištěných informací jel sedmadvacetiletý řidič v BMW ve směru od Nových Vilémovic k obci Uhelná. Při jízdě nepřizpůsobil rychlost vozidla dopravně technickému stavu vozovky a v pravotočivé zatáčce vyjel mimo levou krajnici, dostal smyk a narazil levou stranou vozidla do stromu. Následně se vozidlo odrazilo a po několika manévrech se vozidlo zastavilo mimo pravou krajnici vozovky. Na místo byly přes emergency call přivolány složky IZS.

V bavoráku společně s řidičem cestovala také spolujezdkyně. Při nehodě nebyl naštěstí nikdo z nich zraněn. Provedená dechová zkouška u řidiče vyšla pozitivně s hodnotami přes 1 a půl promile. Stejně ovšem dopadl i orientační test na drogy, který vyšel pozitivně na amfetamin/metamfetamin a kokain. Řidiči byl zadržen řidičský průkaz. Škoda byla předběžně vyčíslena na 200 tisíc korun. Dopravní nehodou se policie i nadále zabývá.

Už v pátek probíhaly silniční kontroly v Lutíně na Olomoucku. Krátce před půlnocí zastavila policie jednadvacetiletého řidiče Mercedesu, který nadýchal hodnoty 1,98 a 1,97 promile. Řidič s naměřenými hodnotami souhlasil a ze strany policistů mu byla zakázána další jízda. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za to hrozí řidiči trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Dalšího podobného řidiče zastavila policejní hlídka v neděli 21. července krátce před 6. hodinou ranní v Olomouci. 38letý muž řídil BMW a při kontrole se mimo jiné podrobil dechové zkoušce, při které nadýchal hodnoty 1,41 a 1,49 promile. Policisté navíc lustrací zjistili, že muž nemá za volantem co pohledávat, neboť má platný zákaz řízení až do listopadu letošního roku. V případě prokázání viny a odsouzení tomuto muži hrozí v krajním případě až dva roky za mřížemi.

Rekordmanem tohoto víkendu je borec z Jesenicka. V sobotu v pravé poledne kontrolovali policisté v Adolfovicích sedmapadesátiletého řidiče elektro motorky zn. X Scooter, které mimochodem chyběla registrační značka. Její 57letý řidič se při kontrole podrobil dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla pozitivně s hodnotami 2,25 a 2,29 promile! Lustrací navíc bylo zjištěno, že řidič nevlastní řidičský průkaz. Také u tohoto řidiče byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1