Se zákazem řízení jel na elektrické koloběžce a naboural do auta

Když přišel o řidičák, protože nasbíral dvanáct trestných bodů, přesedlal muž na elektokoloběžku. Jeho jednostopé vozidlo s rychlostí až 80 kilometrů v hodině ale také vyžaduje "papíry". Zjistil to nejspíš až tehdy, když na stroji naboural auto, jedoucí před ním.

I s takovou elektrokoloběžkou lze způsobit vážnou nehodu | Foto: Policie ČR

Včera dopoledne jel na elektrokoloběžce po ulici Československé armády v Zábřehu starší muž. Při jízdě nepoužil ochrannou přilbu ani žádnou ochranu zraku. Jednalo se o elektrokoloběžku s výkonem 4 000 W a s maximální rychlostí 80 km/h, kteréžto parametry ji řadí do kategorie vozidel Z. Podle policie na ni musí mít řidič řidičské oprávnění minimálně kategorie AM.

Před marketem si muž neponechal dostatečnou vzdálenost za zpomalujícím vozidlem, které odbočovalo vpravo na parkoviště k obchodnímu domu, a přední částí koloběžky narazil do zadní částí auta. Při střetu se zranil a sanitkou musel být převezen do šumperské nemocnice na ošetření.

Podezřelý řídil elektrokoloběžku i přes to, že má od loňského srpna na jeden rok platnou blokaci všech svých řidičských oprávnění z důvodu dosažení 12 bodů v bodovém hodnocení řidiče. Dechové zkoušky u obou řidičů byly negativní. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 10 tisíc korun. "Koloběžkář je nyní podezřelý z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání s dvouletou trestní sazbou odnětí svobody," dodala tisková mluvčí policie Miluše Zajícová.

I s takovou elektrokoloběžkou lze způsobit vážnou nehodu | Foto: Policie ČR



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1