Srazil cyklistu a od nehody ujel. Cyklista pak na následky zranění zemřel

Trestním stíháním teď prochází mladý řidič, který v sobotu v noci srazil a zranil cyklistu a ujel, aniž by mu poskytl první pomoc. Policie šoféra za dva dny po nehodě vypátrala.

Policisté za dva dny vypátrali řidiče, který smetl cyklistu a nepomohl mu | Ilustrační foto: Policie ČR

Kriminalisté územního odboru Olomouc zahájili trestní stíhání 22letého muže pro přečiny usmrcení z nedbalosti a neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku.

"V sobotu 20. července jsme krátce po půl dvanácté večer vyjížděli k oznámené dopravní nehodě na silnici II. třídy mezi obcemi Senice na Hané a Unčovicemi. Po příjezdu na místo jsme ihned začali poskytovat první pomoc dvaačtyřicetiletému cyklistovi. I přes veškerou snahu jak policistů, tak přivolaných záchranářů muž svým zraněním na místě podlehl," uvedla policejní mluvčí Ivana Skoupilová.

Na základě zjištěných okolností na místě a zraněním 42letého muže bylo od první chvíle zřejmé, že jej srazilo auto. Policisté zjistili i tom, že řidič na místě po dopravní nehodě nezastavil a ujel neznámo kam.

"Díky zajištěným stopám na místě činu a zjištěným poznatkům jsme ihned začali intenzivně pátrat po zúčastněném osobním vozidle, které se podařilo díky skvělé operativně pátrací činnosti dohledat v pondělí 22. července na zahradě rodinného domu v obci na Olomoucku. Záhy se kriminalistům podařilo najít také řidiče auta, kterého po předchozím souhlasu státního zástupce zadrželi," dodala Ivana Skoupilová.

Kriminalisté po výslechu obviněného podali podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí muže do vazby. V případě prokázání viny a odsouzení tak obviněnému hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až šest let.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1
INZERCE
Hlas pro náš kraj