Vážná nehoda tří vozidel u Horní Moštěnice ochromila dopravu. Zraněné vyprošťovali hasiči

Vážnou dopravní nehodu, do níž byla zapojena dvě osobní vozidla a jeden nákladní automobil, řešili ve čtvrtek 25. července krátce po 17. hodině na komunikaci číslo 55 u obce Horní Moštěnice na Přerovsku. K nehodě došlo za nevyjasněných okolností, které jsou nyní předmětem vyšetřování dopravní policie.

Záchranáři poskytli nezbytnou první pomoc a zajistili převoz zraněných do nejbližších nemocnic. Foto zdroj: hzscr.cz

Na místo okamžitě vyrazily jednotky integrovaného záchranného systému, včetně hasičů, kteří museli z havarovaných vozidel vyprošťovat zraněné osoby. Záchranáři poskytli nezbytnou první pomoc a zajistili převoz zraněných do nejbližších nemocnic. Komunikace byla po dobu zásahu uzavřena, což způsobilo výrazné dopravní komplikace. 


Při kolizi byli zraněni tři lidé. "Spolujezdce a řidiče z jednoho vozidla jsme museli vyprostit z vraku auta pomocí hydraulických nástrojů. Protože byly zcela zdeformované dveře na straně spolujezdce, odstřihli jsme hydraulickými nůžkami béčkový sloupek, odstranili jsme zadní dveře a vytvořili jsme tak přístup k oběma zraněným osobám. Na páteřní desce jsme je poté vyprostili ven a předali jsme je do péče záchranářům zdravotnické záchranné služby," informovala mluvčí hasičů Lucie Balážová.


Místo zásahu zajistili hasiči proti vzniku požáru, asistovali odtahovým službám a postarali se o úklid vozovky. Na místo byl povolán i technický speciál. Zasahovala profesionální jednotka ze stanice Přerov.

Průběh nehody popsala tisková mluvčí Policie ČR Miluše Zajícová takto: "Starší řidič jel s nákladním vozidlem s návěsem po silnici I/55 ve směru od dálnice D1. U zmíněné obce začal odbočovat vlevo a přitom nedal přednost protijedoucímu vozidlu Š Octavia, které jelo ve směru od Přerova k dálnici D1. Řidič osobního vozidla nestihl na danou situaci zareagovat a přední částí vozidla narazil do boku návěsu. Vlivem střetu byla škodovka odhozena do protisměrné části vozovky, kde se srazila s projíždějícím vozidlem značky Fiat, které jelo ve směru od dálnice." Podle dalších informací policie nebyl nikdo z účastníků nehody pod vlivem alkoholu. Následkem havárie vznikla škoda přes půl milionu korun.  



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1
INZERCE
Hlas pro náš kraj